Хосе Карерас бе удостоен с Почетния знак на президента, връчен му лично

...
 Хосе Карерас бе удостоен с Почетния знак на президента, връчен му лично
Коментари Харесай

Хосе Карерас: Пял съм на една сцена с много българи

 

Хосе Карерас бе почетен с Почетния знак на президента, връчен му персонално от Румен Радев. Официалното събитие се организира в Гербовата зала на " Дондуков "  2. Отличието беше връчено за неговите изключителни постижения при отстояването на културната идея и духовността, за приноса му към класическото музикално изкуство и популяризирането му на българската сцена.

 

" Приемете това като израз на признателност на нашето общество към вашите незабравими изяви, за приятелското Ви възприятие към нашата страна, за вашата поддръжка към младите български реализатори ", сподели Радев.

" За мен е чест, че получавам такова самопризнание в България ", означи Карерас в своята благодарствена тирада при приемането на оценката.

" За първи път посетих страната ви през 1990 година за рождения ден на великия Николай Гяуров. "

" През годините съм пял на една сцена с доста български актьори, познавам се и с един ваш популярен футболист в Барселона - сещате се кой е той ", показа Хосе Карерас.

От петък вечер именитият тенор е в България. В неделя, на 19 декември, той ще показа пред българска публика спектакъла Opera D'amore в столичната зала " Арена Армеец ".

За последно Хосе Карерас беше в България през 2019 година, когато още веднъж зарадва родната аудитория с осъществяванията си в зала " Армеец ".

 
Какво е да си любим на Хосе Карерас
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР